Velké tříbodové derby

23.04.2014 23:14

Po s přehledem vyhraném zápase s Vlčovicemi nastal 12.4. den "D". Derby se Straníkem a ještě k tomu doma! To si spousta fanoušků, ale i nefanoušků nemohlo nechat ujít. Počasí se umoudřilo a na zápas vykouklo i sluníčko, oba dva týmy přišlo podpořit opravdu hodně lidí. Pivečko teklo proudem, štamprlata se jen točila a na "kopečku pod smrky" udil klobásy človíček s kulichem, jménem Petr Knápek. Zatímco se chlapci potili v údolíčku na hřišti, Knápeček nám tam málem umrznul. Přesto to zvládl a za to mu díky tak, jako všem pořadatelům a ostatním posilám. Dnešnímu dni předcházelo slunečné pondělí, kdy se pár hráčů zúčastnilo malé brigádky na zprovoznění udírny.

Nyní ale k fotbalu. V 16:00 nastoupily týmy na pažit všech možných barev, jen ne zelený. Ale po dlouhé a kruté zimě co naplat! :-) Zdenda Kelnar za potlesku fanoušků vyhlásil jména hráčů a už šlo do tuhého. Celé derby probíhalo celkem v poklidu, i přesto, že i rozhodčí si mysleli, že bude maso. Dokonce přijela i kontrola "z vrchu", podívat se, jak rozhodčí celou řadu nepřehledných a často i sporných situací řeší. Hráči hráli s plným nasazením a se štěstím jsme nakonec vyhráli 1:0 za velkého přičinění Kupce, který opravdu vyboxoval minimálně dvě tutovky hostů ne-li více. O tom ale podrobně náš zpravodaj v terénu Pepik Pítrs.

 

Sestava:   

                       

9" hod autu Radek, hlava Dulis na bránu

14" šance hostů, Kupec vyhlavičkoval z brány ven

18" Miky - střela na bránu z 20 m

20" Duláček - žlutá karta

23" Gaza nahrávka na Dulise, hlava na Guryho a ten lobem skóroval 1:0

25" přímý kop Vrba, Radek šance

29" Dulis dává Oboráčkovi, střela vedle

31" šance hostů

33" Gury - střela vedle branky

42" šance hostů - hlavička, Kupec vyrazil.Fantastický zákrok 

46" Gury - střela z 35 metrů

56" střídání Matějka, nastupuje Jura Horák, hned střela vedle

65" tutovka hostů, Kupec super zákrok

67" Gury - žlutá karta

68" střídání Suchoš, nastupuje Ondra Dulák

80" střela Jura Horák

 

Úkolu vyhrát doma se tedy Hostašovjani zhostili na výbornou a v kabině to po vítězném pokřiku jen hučelo. A začalo se slavit. "Motivačka" nachlazená už dva dny dopředu padla za vlast do půlnoci. Přesto je chlaďáček neustále v pohotovosti, jelikož hráči, ale i někteří fandové, neomylně a svědomitě toto zařízení zásobují.

Co víc napsat? Snad jen to, že hráči byli výborní, fanoušci skvělí, pořadatelé bezkonkurenční a obsluha přinejmenším nejhezčí. Všem patří velké díky.