Zajímavý "zápas ?"

27.05.2014 10:35

Zajímavý „zápas?“

V sobotu 24.5. měli naši muži sehrát mistrovské utkání s týmem Mořkova B. Ano, měli, jenže jak to doopravdy celé proběhlo se dočtete v tomto reportu.
Vše začalo podle plánu: příprava hřiště a zázemí pro funkcionáře, pořadatele, rozhodčího, zjišťování zdravotního stavu hráčů (a nutno poznamenat, že v poslední době bychom se mohli klidně přejmenovat na „FC Lazaři“ :o) , neboť po zraněních Kupce, Mikyho, Míše a Oboráčka se navíc přidala i absence Feryho…). A tak bylo jasné, že na pomoc budou povoláni naši „záložáci – zkušení pardi“ :o)
Nakonec tedy bylo vše přichystáno, základní sestava určena a čekalo se na příjezd hostů. V tu chvíli nikdo netušil, že právě tento okamžik bude mít stěžejní vliv na průběh celého sportovního odpoledne. Tým Mořkova B totiž přijel v osmi, ano, v sedmi lidech! A podle slov jejich zástupce ani neměli chuť k zápasu nastoupit. Rozhodčí to okomentoval slovy: „ Tak to jste mohli nahlásit dřív! Jsem tu nemusel jezdit a mohl se vklidečku dívat na hokej!“. Po chvilce argumentování, přesvědčování a různých návrzích bylo dohodnuto, že hosté sice nastoupí, ale všem bylo jasné, že se zápas nedohraje.
Domácí borci (někteří dosti zklamaní přístupem hostů) se rozhodli v rozcvičce pro tradiční bago a vlastně už od začátku se čekalo na konec :o)
Po nástupu obou týmů na „TO JE PAŽIT!“ (cituji druhou část věty hráče Mořkova, první část je nepublikovatelná, pozn. redakce) jsme sportovně přenechali zahájení utkání hostům. Ihned, prakticky od prvních vteřin, jsme logicky převzali iniciativu a vytvořili si nespočet gólových příležitostí, z nichž už ve druhé minutě jednu využil Ondra – 1:0. Poté se dle scénáře čekalo na to, až to Mořkov zabalí… Jenže v ten moment přišel víceméně náhodný centr z pravé strany, který nešťastně zapadl do naší brány – 1:1. A hned poté se hostům podařilo pláchnout, vyhnout se ofsajd pasti a udeřit podruhé – 1:2. Řekli jsme si, že takto to dál nejde, a že když soupeř chce opravdu hrát naplno, tak začneme  taky. Během dalších dvou minut jsme tedy stav otočili, zasadili soupeři 2 rány z milosti a chtěli pokračovat v navyšování skóre. Nicméně, po rozehře ze středového kruhu, bohužel znenadání zafoukal velmi silný vítr a skolil jednoho hráče Mořkova, následně do něho ještě udeřil blesk, a proto musel být ošetřen a odnesen do šatny :o) Hostů tím pádem bylo jen 6 a rozhodčí musel pro neregulérní počet hráčů ukončit utkání :oD
Co dodat… Snad jen: Už nikdy takový „pseudozápas“!!!